Nieuws

Nationale Kringloopdag

 

7 oktober Nationale kringloopdag

Studenten Breitner organiseren kunst evenement in kringloop De Lokatie.

 Amsterdam Noord – Bezoekers van De Lokatie aan de Distelweg worden uitgenodigd om op de Nationale kringloop dag deel te nemen aan een interactief kunstwerk.

Hierbij worden voorwerpen van de Lokatie gebruikt voor het inrichten van een levend kunstwerk, waar bezoekers verkleed zelf onderdeel van kunnen worden.

Studenten van de Breitner academie organiseren deze dag in samenwerking met kringloopwinkel De Lokatie naar aanleiding van het project Recycleer. Dit project is georganiseerd omdat studenten het belangrijk vinden dat De Lokatie meer wordt uitgelicht. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat de bezoekers, jong en oud, van de kringloop in contact komen met kunst en met de werknemers van De Lokatie.

 
‘Tussen Kunst en…’ door W.P. Abbestee, 11:00 - 15:00

Altijd al willen weten of dat speciale schilderijtje van de rommelmarkt of de zilveren ketting van oma iets waard is? Tijdens ‘Tussen Kunst en…’ is iedereen welkom om z’n meest bijzondere spullen van thuis gratis te laten taxeren door een echte taxateur.

 Afgedankte verf tot kunst van Repaint

Wat doe je met overtollige kwaliteitsverf? Daar mogen de kinderen (en volwassenen) onder begeleiding samen één groot kunstwerk mee maken. Om zo, in samenwerking met AkzoNobel en AEB, kwalitatieve overtollige latex verf te recyclen.

De gehele dag hebben er kinderen (en soms ook de ouders) onder begeleiding geschilderd met de Latex van Repaint. Speciaal voor deze dag hadden we van AkzoNobel een hele mooie restpartij aan latex gekregen, deze voorraad hebben we aangevuld met de 2e hands latex die door het AEB wordt gesorteerd.

Het oorspronkelijke plan was van alle kleine schilderijtjes één groot kunstwerk te maken. Echter alle kinderen vonden hetgeen ze hadden gemaakt zo mooi (en dat waren ze ook allemaal) dat ze deze toch mee naar huis wilden meenemen. We hebben toen bedacht dat we de kunstwerken zouden gaan beoordelen en dat na 2 weken de winnaars bekend zou worden gemaakt.

Aangezien alle schilderijen erg mooi waren hebben we besloten dat alle kinderen winnaars waren en iedereen een prijs verdiend. Daarom hebben we voor alle deelnemers een mooie prijs samengesteld.

Natuurlijk gaat de overgebleven verf voor een hele aantrekkelijke prijs in de winkels verkocht worden.

 Popcorn en Schmink

Ook voor de kinderen is het feestelijk. Ze krijgen gratis popcorn en ze kunnen zich laten schminken.

 Computerles van ACC

Bij Actief Computer Centrum Noord (onderdeel van de Regenboog groep) kan je laaggeprijsde computercursussen volgen. Als je een lidmaatschap hebt bieden zij tijdens openingsuren ook een inloop waar je kan komen oefenen. Kijk in de gids of op accscip.nl wat zij te bieden hebben. Het ACC zit  boven De Lokatie Noord, je bent van harte welkom.

 De gehele dag waren er mooie kortingen:

20% Korting bij Koffie Op Lokatie van Roads

Bij besteding vanaf 20,- bij De Lokatie krijgt u een lidmaatschap van ACC ter waarde van
  
12,- gratis.

10% Korting op alle computers en randapparatuur van Login
(Login is onderdeel van De Regenboog groep en bevind zich in De Lokatie Noord)

Inforsa geeft 25% korting op alle opgepimpte en van resthout gemaakte artikelen.

Ook de Zorgwinkel geeft 25% korting op alle zorgartikelen.