Nieuws

Kunstwerk

Al meerdere jaren werkt Kringloopbedrijf De Lokatie samen met John Prop. Hij organiseerde samen met Loes het vermaarde festival Polderlicht. Vanaf het allereerste Polderlicht in 2001 hebben wij onder andere spullen en ruimte beschikbaar gesteld voor dit festival.

Ook in 2018 gaat Polderlicht weer door, mede door de sponsoring van Kringloopbedrijf De Lokatie.

De eerste editie van Polderlicht was bedoeld om nog een laatste keer het Polderweggebied te laten zien zoals het was (een rommelige rafelrand met veelal vage bedrijfjes tussen prachtig industrieel erfgoed, waar zich 's avonds normaliter maar weinigen waagden) voordat de ingrijpende sanering er een onherkenbare, volstrekt nieuwe buurt van zou maken. Het concept was eigenlijk uiterst eenvoudig: grotere en kleinere licht-, geluid- en videowerken gingen een 'relatie' aan met (stukjes van) het gebied, vormden samen een 'route', en toonden het Polderweggebied op een nieuwe manier: nog steeds een obscuur, rafelig stukje stad maar met verrassende veel charme en vol verrassende hoekjes. Met een plattegrond in de hand kon de bezoeker van kunstwerk naar kunstwerk lopen: er was geen vaste volgorde, men kon overal beginnen.

Eén van de opdrachten die Kringloopbedrijf De Lokatie had in het Polderweggebied was zorgdragen voor meer levendigheid en toeloop van mensen. Gemiddeld ontving De Lokatie daar zo'n 1000 bezoekers per dag. Vanwege de saneringswerkzaamheden moesten wij verhuizen.
Het eerste kunstwerk van John Prop welke wij mochten gebruiken werd later in de tijdelijke winkel aan de Polderweg (de Kwik-fit) opgehangen. Deze hebben wij later meeverhuisd naar onze vestiging in Noord aan de Distelweg 85.

Na onze verhuizing vanuit de Camperstraat naar de 1e Oosterparkstraat benaderde John ons weer met een ontzettend leuk plan ook deze winkel van zijn kunst te voorzien. Erg blij zijn wij met het resultaat.