Nieuws

Art Deco Lamp

Toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak, bleef Nederland neutraal en raakte Europees in een isolement; er ontstonden eigen ideeën op het gebied van vormgeving en architectuur.

Het Scheepvaarthuis in Amsterdam (1916) wordt beschouwd als een stenen manifest van de `Amsterdamse School', waarbij beeldhouwwerk een belangrijke plaats innam. De stijl is plastisch, twee- en driedimensionaal, met zware vormen en grillige decoraties; parabool- en trapeziumvormen komen veel voor.

In glas-in-lood, tapijten, meubelstoffen, woningtextiel en behang zien we de gewaagde kleurstellingen hardgroen, paars, rood, geel, zwart en goud, beïnvloed door onder andere de Duitse expressionistische schilderkunst. De inrichting van het Tuschinski-theater (1918-1921) is er een markantvoorbeeldvan.

Deze lamp is zojuist binnengekomen en zal eerst wat restauratiewerk nodig hebben voor deze te koop wordt aangeboden in onze winkel. (de lamp = verkocht)