Nieuws

Schommelwagen Brockhage

Hans Brockhage (1925 - 2009) werd tijdens de tweede wereldoorlog zwaar gewond en begon in 1945 een studie als beeldhouwer. Van 1947 tot 1952 studeerde hij aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst in Dresden onder leiding van Mart Stam. Erwin Andrä (1921) begon als modelbouwer en studeerde en doceerde na de oorlog in Dresden aan de Hogeschool voor Hout- en Speelgoedontwerpen. In de 60'er jaren werd hij directeur van het Instituut voor Speelgoed Sonneberg en later werd hij rector aan een hogeschool voor industriële vormgeving. Hij heeft zich vooral ingezet voor de vormgeving van kinderspeelgoed en gaf na zijn pensioen nog gastlessen in Estland en aan de hogeschool voor kunsten en design in Hanoi, Vietnam. Mart Stam (1899 - 1986) Nederlands meubelontwerper en architect was de ontwerper van de eerste achterpootloze, stalen buisstoel. Stam was van mening dat de functionaliteit en de uitvoerbaarheid van een gebouw voorop stonden. Het gebouw moest de mens dienen. Met deze visie kon hij terecht in de Sovjet-Unie waar hij van 1930 tot 1934 werkte. In 1948 vertrok hij naar de DDR, waar hij een instituut voor industriële vormgeving stichtte en directeur was van de Kunsthochschule Weißensee. In de DDR ontmoette hij Hans Brockhage en Erwin Andrä waarmee hij samen de 'Schaukelwagen' ontwierp.

Ontwerpjaar: 1949-1950
Producent:     Firma Siegfried Lenz Berggieszhübel/Pirna
Formaat:       Hoogte 37 cm, breedte 99 cm, diepte 37 cm
Materiaal:      Plywood beuken zitting, beuken frame en rode houten
                     wielen met rubber banden
Conditie:        Redelijk
Prijs:             €. 600,--

 

 

 

 

 

 

 

hoodie sweatshirt wedding dresses styles
what is the future of silicone sex dolls?
replica watches has set the quality standard in affordable automatic watches.

Best CBD Gummies in 2021

We picked the CBD gummies for pain, anxiety, and sleep in 2021 (verified reviews).

Best CBD Gummies - Observer.com Best CBD Gummies for Pain - Peninsula Daily News Best CBD Gummies for Anxiety - Redmond Reporter Best CBD Gummies for Sleep - The Daily World