Nieuws

Waar of niet waar ???

Wij hebben van een klant een doos met oude radio lampen binnen gekregen waarmee volgens zeggen de eerste radio-uitzending van Veronica was verzorgd.

15 mei 1960 - De eerste uitzending van de Vrije Radio Omroep Nederland, oftewel Radio Veronica, vond plaats vanaf het schip Borkum Riff. Op 18 april was er al een succesvolle testuitzending geweest.

Het idee werd afgeleid van de Deense Radio Mercur. In Hotel Krasnapolsky besloten drie mannen, radiohandelaar Bep Slootmans, politicus Max Lewin en elektrotechnicus Henk Oswald radio uitzendingen vanaf de Noordzee te starten.

Dankzij een aantal geldschieters kon het schip aangekocht worden en in het Duitse Emden omgebouwd worden tot een zendschip. Er vonden eerst een aantal testen plaats, maar de testuitzendingen veroorzaakten ernstige storingen, waardoor men snel weer uit de lucht ging. Voor de kust van Scheveningen, op de frequentie 192m middengolf waren er echter geen problemen.

Diegene die interesse heeft mag een bod doen voor deze spullen