Nieuws

MEUBELFABRIEK t’WOONHUYS

t Woonhuys was een meubelfabriek in Amsterdam en werd omstreeks 1907 opgericht. De firma is vooral bekend geworden door ontwerpen van de architect Michel de Klerk. De directeur F.J. Zeegers was onder de indruk van de Amsterdamse School en vroeg De Klerk om ontwerpen te leveren. Ook Hildo Krop ontwierp meubelen voor t Woonhuys. Na de dood van De Klerk in 1923 blijft de firma ontwerpen van De Klerk produceren.Het archief bestaat voor het grootste deel uit tekeningen. Doordat vrijwel alle tekeningen ongesigneerd en ongedateerd waren, is gekozen voor een indeling op de soorten meubels die afgebeeld waren. Daarnaast zijn er een aantal tekeningen van interieurs van diverse architecten zoals J. Gratama en J.W. Dinger, F.A. en F. Eschauzier, A.A. Kok en A. Hamaker.Over het einde van de firma is weinig bekend. Enerzijds wordt in de literatuur vermeld dat de firma in de jaren dertig werd ontbonden, maar het archief bevat tekeningen, reclamemateriaal en administratie tot circa 1960.

hoodie sweatshirt wedding dresses styles
what is the future of silicone sex dolls?
replica watches has set the quality standard in affordable automatic watches.

Best CBD Gummies in 2021

We picked the CBD gummies for pain, anxiety, and sleep in 2021 (verified reviews).

Best CBD Gummies - Observer.com Best CBD Gummies for Pain - Peninsula Daily News Best CBD Gummies for Anxiety - Redmond Reporter Best CBD Gummies for Sleep - The Daily World