Nieuws

Rob Parry

Rob Parry (Stoelen zijn reeds verkocht)

Nederlands industrieel ontwerper, meubelontwerper en interieurarchitect, geboren in Den Haag in 1925. Zie ook lotus stoel.

Rob Parry waren Cor Alons, Paul Schuitema en Gerrit Rietveld.

Net als het werk van een van zijn leermeesters Gerrit Rietveld zijn de producten, meubels en interieurs van ontwerper Rob Parry absoluut vernieuwend. Parry experimenteert met nieuwe materialen en technieken. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk lijnenspel in een heldere en eenvoudige vormgeving wat zijn ontwerpen krachtig en tijdloos maakt.

Het volledige meubeloeuvre van Rob Parry is grotendeels onbekend, omdat veel van zijn ontwerpen nooit in serie geproduceerd zijn, of zelfs maar één op één uitgevoerd en alleen op papier of als schaalmodel bestaan.

Naast meubels en industriële producten, heeft Rob Parry vooral stands en tentoonstellingen ontworpen, alsook interieurs en sieraden. Het werk van Rob Parry was regelmatig te zien op de Nederlandse inzendingen voor de Triënnale Milaan waar de PTT brievenbus uit 1957 een zilveren prijs won.

Zijn ontwerpen zijn onder andere opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Museum voor Communicatie in Den Haag en Stedelijk Museum ?s Hertogenbosch.

Biografie
Rob Parry heeft zijn opleiding aan de afdeling binnenuisarchitectuur aan Koninklijke Academie te Den Haag gevolgd waar toekomstige architecten en meubelontwerpers bewust werden gemaakt van hun belangrijke sociale taak bij de wederopbouw van Nederland. Cor Alons propageerde er een streng rationele aanpak pak van de vormgeving waarin functionele analyse en een zuiver opgesteld eisenprogramma moesten resulteren in presentaties in mathematisch precieze lijntekeningen.

In het kader van zijn studie liep Parry stage bij Gerrit Rietveld. Hieruit vloeide zijn eerste opdracht: het ontwerpen van een stand op de jaarbeurs in Utrecht.

Waar Rietveld uiteindelijk vooral verder gegaan is in hout, heeft Parry geëxperimenteerd met nieuwe technieken en uiteenlopende materialen: van perspex tot aluminium, van hout tot kunststof.

Parry heeft veel meubels ontworpen in de periode 1945-1960. Zo maakte hij in 1947 een eetkamerstoel uit perspex en een lectuurbak uit één plaat gevouwen aluminium

hoodie sweatshirt wedding dresses styles
what is the future of silicone sex dolls?
replica watches has set the quality standard in affordable automatic watches.

Best CBD Gummies in 2021

We picked the CBD gummies for pain, anxiety, and sleep in 2021 (verified reviews).

Best CBD Gummies - Observer.com Best CBD Gummies for Pain - Peninsula Daily News Best CBD Gummies for Anxiety - Redmond Reporter Best CBD Gummies for Sleep - The Daily World