Nieuws

Samenwerking OBA

De OBA biedt graag plek voor deze bijzondere expositie en haakt zelf aan met het Geheugen-kabinet; een prachtige boekencollectie- en spelletjeskast over dit thema. Speciaal voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie én de mensen in hun directe omgeving, is het Geheugenkabinet in verschillende OBA-vestigingen te vinden. Daarnaast heeft de OBA voor mensen met dementie Muziek op Maat ontwikkeld. Dit is een muzikale afspeellijst die speciaal (door een mantelzorger) wordt samengesteld. De OBA plaatst de gewenste nummers op een iPod Shuffle en leent deze uit. Muziek geeft hen geluk en geborgenheid en het samen beleven van muziek nodigt uit om naar elkaar te luisteren en de sociale interactie levend te houden. 

De expositie ‘Zie wie ik aan 't worden ben' ontmoet de AlzheimerFluisteraars in de OBA wordt mede mogelijk gemaakt door CultuurPlus. Onder deze noemer biedt de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) met een subsidie van de gemeente Amsterdam een platform voor cultureel aanbod speciaal gericht op de doelgroep senioren. Kringloop De Lokatie heeft meubels gedoneerd voor de expositie.