Nieuws

De Lokatie op Radio 1

Amsterdam-Oost is een levendig en populair stadsdeel. Het heeft een mooie mix van culturen, leeftijden en activiteiten. Om die veelzijdigheid uit te dragen hebben een aantal actieve bewoners, in samenwerking met het Geheugen van Oost,  het initiatief opgevat om verhalen uit de wijk op te halen en korte podcasts (<10 min) te maken. Dit initiatief is van start gegaan in mei 2019.

Warenhuizen hebben het moeilijk in deze tijden maar de kringloopwinkels lopen als een trein. Luister naar de Podcast van Lucy Buddelmeijer

Op zoek naar schatten in het kringloopcentrum

In de serie over kringloopcentrum De Lokatie in Amsterdam vandaag in de hoofdrol: verkoper Kees. 13 jaar werkt hij nu in kringloopcentra en hij kent de schatzoekers en verzamelaars als geen ander. "Door bezit voelen mensen zich goed", zo zegt hij. En dat geldt zeker voor de mevrouw die weggaat met vleesvork. En de man die als amateur-archivaris alle boeken over Amsterdam verzamelt. Luister het hier terug.

Kringloopcentrum II: "Mensen geven het liefst nog hun vuilnis mee."

dinsdag 18 augustus 2020  

Deel 2 van de serie over kringloopcentrum De Lokatie in Amsterdam met vandaag: Marvin en Peter van de transportdienst. Zij stuiten vaker dan ze willen op lastige klanten. Die willen zware meubels naar boven of beneden gesjouwd hebben, terwijl de transportdienst daar niet voor bedoeld is. Of ze geven spullen mee die eigenlijk voor de stort geschikt zijn. "Sommige geven het liefst nog hun vuilnis mee."
Luister de reportage hier terug. 

Gloednieuwe spullen bij het kringloopcentrum

woensdag 19 augustus 2020  

Deel III van de Radio1-serie over kringloopcentrum De Lokatie in Amsterdam. Vandaag vraagt Laura van het sorteercentrum zich af waarom mensen in hemelsnaam een kapotte pan met bekraste anti-aanbaklaag inleveren. Haar collega Benny verbaast zich juist over de gloednieuwe spullen die binnen komen. En we horen ook waarom sommige collega's voltijd werken zonder betaald te worden. Luister de reportage hier terug. 

20 Procent van de spullen wordt gestolen in het kringloopcentrum'

donderdag 20 augustus 2020  

De laatste in de serie van de radiorapportage. Naar schatting wordt 20 procent van de spullen in kringloopcentrum De Lokatie in Amsterdam gestolen. "Bizar", vindt Benny Dek van het centrum. "We proberen de prijzen zo laag mogelijk te houden, ook voor de mensen met een smalle beurs. Maar toch vinden mensen het de moeite waard om te stelen." 
De voorbeelden van diefstal zijn legio. Mensen die in pashokjes allemaal kleren over elkaar heen trekken, cd's uit hoesjes halen en zelfs flatscreens in koffers naar buiten smokkelen.
Benny Dek denkt dat mensen in een kringloopcentrum eerder geneigd zijn om te stelen. "Het idee heerst dat we de spullen toch gratis krijgen en daarmee onze zakken vullen. Maar dat klopt helemaal niet." Er zijn personeelskosten, transportkosten, huur. Daarnaast is De Lokatie ook een stichting, die dus niet op winst uit is. "We hebben hier voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkplekken. Die moeten begeleid worden. Dat kost ook geld. Maar dat realiseren mensen zich allemaal niet."
Er zijn gesloten vitrinekasten voor de kostbare kleine objecten, er hangen diverse camera's in het pand, ook schakelt het centrum wijkagenten in bij diefstal en kunnen veelplegers op een winkelverbodlijst komen te staan. Meer kunnen ze eigenlijk niet doen, zegt Dek. "Het kost ons te veel geld om beveiligers in te zetten. Daar draaien we niet voldoende omzet voor."

hoodie sweatshirt wedding dresses styles
what is the future of silicone sex dolls?
replica watches has set the quality standard in affordable automatic watches.

Best CBD Gummies in 2021

We picked the CBD gummies for pain, anxiety, and sleep in 2021 (verified reviews).

Best CBD Gummies - Observer.com Best CBD Gummies for Pain - Peninsula Daily News Best CBD Gummies for Anxiety - Redmond Reporter Best CBD Gummies for Sleep - The Daily World