Nieuws

Nieuwe lampen in een oud jasje

Nieuwe lampen in een oud jasje: Vattenfall en Signify voorzien kringloopwinkels van zo’n 47.000 LED-lampen

10 oktober – Amsterdam/Eindhoven Wie op 10 oktober een gebruikte armatuur koopt bij de kringloopwinkels met het keurmerk 100% Kringloop krijgt daar een nieuwe LED-lamp bij. Vrijwilligers van Vattenfall en Signify, het voormalige Philips Lighting, hebben op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober alle aangeboden lampen in deze winkels kosteloos vervangen door energiezuinige Philips LED-verlichting. Ook maakt één van de 215 vestigingen kans op een duurzame make-over.

Deze actie is de kick-off van een nieuwe samenwerking tussen Vattenfall en Signify, om de voordelen van energiezuinige LED-verlichting bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Onderzoek laat namelijk zien dat slechts 23% van de lampen die mensen in huis hebben LED-verlichting is. Het merendeel van de lampen in huis is nog halogeen, spaarlamp of zelfs een gloeilamp. Het overstappen op LED kan gemiddeld 90 kg CO2 uitstoot per jaar per huishouden schelen én zo’n 10 euro besparing op energiekosten per lamp.

167 ton CO2 reductie per jaar

In totaal zijn er 46.328  Philips LED-lampen uitgereikt aan de kringloopwinkels, goed voor een besparing van maar liefst 167 ton CO2 per jaar. Met deze actie stimuleren Vattenfall, Signify en 100% Kringloop duurzaam hergebruik en maken ze energiebesparing betaalbaar.

 

De actie loopt bij 215 kringloopwinkels in heel Nederland. In Noord-Holland zijn dat de Boemerang winkels in Amstelveen, de Meerwinkel in Hoofddorp, Kringkoop in Mijdrecht, de Rataplan winkels in Monster, Alkmaar, Heerhugowaard, Den Helder, Schagen, Amsterdam, Haarlem, Diemen, Wieringerwerf en Harenkarspel, Kringloopcentrum Huizen, Kringloopwinkels De Lokatie in Amsterdam Oost en in Amsterdam Noord 2X en alle Noppes winkels in Grootebroek, Volendam, Hoorn, Uitgeest, Purmerend, Velserbroek, Wormer, Zaandam, Beverwijk, Opmeer en Santpoort-Noord.

Meer informatie is hier te vinden: www.vattenfall.nl/kringloop. De actie start zaterdag 10 oktober 2020 en loopt zolang de voorraad strekt. 

Mitragyna Speciosa