Nieuws

De Lokatie Bontvrij

Kringloopbedrijf De Lokatie heeft zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst van Fur Free Retailer. In alle winkels van De Lokatie is geen tweedehands bont te koop. Wij steunen hiermee de strijd van stichting Bont voor Dieren voor een bontvrije wereld.
Heb je bont in huis of is er iemand in je omgeving die bont heeft en doit wil doneren? Breng het langs bij één van onze winkels en wij zullen zorgdragen dat dit uit het straatbeeld verdwijnt en eventueel gebruikt gaat worden voor educatieve doeleinden op scholen. Stichting Bont voor dieren geeft bijvoorbeeld voorlichting over het verschil tussen echt en synthetisch bont en tonen de verschillende bontsoorten.


Stichting Bont voor Dieren is een dierenbeschermingsorganisatie die strijdt voor de dieren en tegen de bontindustrie. Mede dankzij de sterke publieke opinie tegen bont is de bontindustrie in Nederland sinds 2021 verboden. Toch mag bont hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden.

Bont verkopen geeft het signaal af dat het een modieus en acceptabel product is. Echter gaat bont, nieuw of tweedehands, altijd gepaard met ongekend dierenleed en milieuvervuiling. Bont dragen kan een ander inspireren ook (nieuw) bont te kopen. Daarnaast kan de bontdrager wel weten dat een jas vintage is, maar een ander kan dit op geen enkele wijze van het product aflezen. Bont verkopen en het dragen houdt de bontindustrie in stand.

Om deze reden hebben meerdere Nederlandse kringloopwinkels bewust gekozen voor een bontvrij beleid en zich aangesloten bij het internationale Fur Free Retailer Programma. Deze winkels steunen onze missie om ook tweedehands bont volledig uit het Nederlandse straatbeeld te laten verdwijnen.

Kiezen voor een bontvrijbeleid
Wereldwijd hebben al bijna 1600 merken en (kringloop)winkels de Bontvrijverklaring getekend. Zij kiezen bewust voor duurzamer en ethischer ondernemen.

000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.