Nieuws

De Vegende Hollander

De bezems  van de Vegende Hollander worden in Sri Lanka, het grootste bezem-exporterende land ter wereld, geproduceerd. Hergen van der Starre (initiatiefnemer) bedacht dat ze daar  na de tsunami  wel wat hulp konden gebruiken. Hij bedacht  een systeem waarbij hij mensen in afgelegen gebieden werk zou kunnen verschaffen, door de bezems daar heen te brengen i.p.v. het personeel naar de fabriek. Hierdoor zouden ze zelfstandig zijn, de stedentrek remmen, en konden ook de mensen ook mensen die slecht ter been zijn aan werk worden geholpen.

Ondertussen werken er 35 mensen voor het bedrijf  in Sri Lanka. Bij zeven huizen hebben ze ruimten gecreëerd waar kunstenaars uit de buurt komen om te werken aan de bezems. Hij is er trots op dat er ook  getrouwde vrouwen in dienst heb, wat zeer uitzonderlijk is in deze regio. Ook werken er twee mannen die op landmijnen van de Tamil Tijgers zijn gelopen. Iedereen werkt zelfstandig en krijgt per stuk betaald. Zo verdient een goede schilder al snel vier à vijf keer meer dan het gemiddelde lokale inkomen.

Vijf procent van de winst wordt gedoneerd aan het  weeshuis Home of Hope. Dit Nederlandse initiatief geeft oorlogsslachtoffers, veelal ex-kindsoldaten, een betere toekomst door middel van onderdak en opleidingen. Hiernaast sponsor het bedrijf ook nog een zeeschildpadden hatchery en een olifanten opvang.

000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.