Nieuws

Nationale Kringloopdag 2009

PERSBERICHT

KRINGLOOPBEDRIJVEN ORGANISEREN ALLEREERSTE NATIONALE KRINGLOOPDAG OP 10 OKTOBER 2009

Veel belangstelling voor kringloopwinkels

Zaterdag 10 oktober wordt de allereerste Nationale KringloopDag (NKD) gehouden. Door het hele land organiseren de, bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) aangesloten, kringloopbedrijven dan een feestelijk Open Huis waarbij iedereen welkom is. 

De kringloopwinkels maken een gezonde groei door. Deze groei vergroot niet alleen, dankzij hergebruik van producten en materialen, de bijdrage aan het milieu, maar bevordert ook de (sociale) werkgelegenheid. Gebruikte spullen zijn nu helemaal hip, dankzij de recessie. Ontdek daarom op 10 oktober de wereld achter de kringloop.

Harry Slotema, directeur van BKN, zegt: “Kringloopbedrijven zijn ambitieus en willen graag groeien. Ze zorgen voor werkgelegenheid en dragen bij aan het milieu. Daarnaast bieden ze veel service, zoals het gratis ophalen en bezorgen van goederen waardoor ze specifieke pluspunten hebben ten opzichte van aan- en verkopen via internet. We nodigen graag de hele buurt uit voor ons Open Huis op 10 oktober. Het wordt zeker een feestelijke dag. De toon wordt gezet op 5 oktober door Marijke Helwegen die de officiële aftrap gaat geven van de NKD. Zij zal, zoals het een BN-er betaamd, met veel glamour wat van haar eigen spulletjes aanbieden en misschien gaat zij zelfs nog shoppen bij de kringloopwinkel Kringkoop in Mijdrecht."

Slotema vervolgt: "De recente kredietcrisis draagt zeker bij aan de positieve ontwikkeling van de kringloopwinkels. Tweedehands producten komen steeds meer in opmars en krijgen een nieuwe bestemming! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. De toegenomen belangstelling levert verder een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid."

De Nationale KringloopDag bij De Lokatie, Distelweg 85, Amsterdam- Noord

  • De Nationale KringloopDag wordt een gezellige dag vol activiteiten op de Distelweg 85 in Amsterdam Noord.
  • De gehele dag is er een aantrekkelijke korting op het gehele assortiment, ook bij Login computerwinkel
  • Van 12.00 tot 16.00 uur “Tussen Kunst & KringloopGratis taxatie van uw spullen door een registertaxateur.
  • Doorlopend een kinderbioscoop
  • Een prijsvraag “Raad & Win”
  • En nog vele andere activiteiten.

Maak kennis met alle verschillende producten en wat er allemaal mee te doen is. Waarom een nieuw kastje kopen, als je er één kunt kopen met een levensverhaal? Met een beetje creativiteit maak je er een eigen uniek en hip kastje van.

Nieuwsgierig geworden? Breng dan zaterdag 10 oktober een bezoek aan Kringloopbedrijf De Lokatie, Distelweg 85, Amsterdam Noord (vrij parkeren) en bezoek een winkel vol ervaring.

Voor meer informatie zie: www.kringloopdag.nl en www.delokatie.org

De kringloopbedrijven

De doelstellingen van de kringloopbedrijven zijn:
1. Milieudoelstelling: Kringloopbedrijven zijn sinds hun oprichting nauw bij het milieu betrokken. Zij willen bijdragen aan een zo hoog mogelijk hergebruik van producten en materialen door het inzamelen en verkopen van gebruikte goederen.

­2. Werkgelegenheid bieden aan mensen die om wat voor reden dan ook niet of minder makkelijk slagen op de reguliere arbeidsmarkt.

Gebruikte spullen kunnen meteen aan de deur worden ingeleverd of ze worden gratis opgehaald. Producten uit de winkel kunnen meteen gekocht en meegenomen worden of deze worden gratis thuisbezorgd. Verder bieden de kringloopwinkels prettige en laagdrempelige werkplekken aan voor betaalde, vrijwillige en werk/leerervaring banen.

000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.