Nieuws

Nationale kringloopdag 2011

Vintage is hot! Niet alleen tweedehands kleding, maar ook tweedehandse meubels zijn een trend. Deze trend, maar ook de kredietcrisis en de milieubewustheid hebben een positief effect op de kringloopbranche. Vooral kleding en meubels vinden gretig aftrek. En een steeds breder publiek vindt de weg naar kringloopwinkels. Behalve voor de portemonnee, is dat ook goed voor ons milieu: hergebruik van spullen helpt de wereldwijde afvalberg te verkleinen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen.

Activiteiten voor breed publiek

De derde Nationale Kringloopdag op 1 oktober biedt activiteiten voor een breed publiek. Kringloopwinkels door het hele land zetten hun deur open voor bezoekers. Bezoekers kunnen een indruk opdoen van het brede assortiment en van de werkwijze van de winkels. Mensen kunnen deelnemen aan diverse Oud-Hollandse gezelschaps- en kansspelen en maken daarbij kans op leuke prijzen. Sla je slag bijvoorbeeld bij het Rad van Kringlopen. Bij een aankoop van € 10,- mag je aan het rad draaien en maak je kans op diverse kortingen of zelfs een ballonvaart!

De Amsterdamse kringloopbedrijven Pantar en De Lokatie organiseren gezamenlijk de nationale kringloopdag op zaterdag 1 oktober 2011 in Amsterdam. Er worden op 2 locaties verschillende activiteiten georganiseerd. Waaronder de mogelijkheid uw bijzondere goederen gratis te laten taxeren door een registertaxateur(W.P Abbestee). Ook worden er twee veilingen georganiseerd van bijzondere goederen.

PROGRAMMA

De Lokatie, Distelweg 85  (Amsterdam Noord)
De gehele dag:
Rad van fortuin met kans op een ballonvaart (aangeboden door Greenchoice)
Blik achter de schermen in de magazijnen
Animatie/videokunst van Rachel de Boer
Kinderactiviteiten: springkussen, popcorn en een workshop door de Recyclebende.

12.00 uur - ‘Tussen kunst en kringloop’ – neem uw spullen mee voor een taxatie door registertaxateur W.P Abbestee
14.30 uur – Optreden koor
15.00 uur - Veiling van bijzondere spullen door veilingmeester Jef Hagen

<link fileadmin images nieuws veilinglijst_1_oktober_2011.pdf _blank download file>Zie hier voor de goederen lijst voor de veiling.

Pantar Amsterdam, van Slingelandtstraat 39 (Westerpark)
De gehele dag:
Rad van fortuin met kans op een ballonvaart (aangeboden door Greenchoice)
Kinderactiviteiten met clown

Pantar Amsterdam, Willem Roelofsstraat 2 (Slotervaart)
12.00 uur
- Veiling van bijzondere spullen door veilingmeester Jef Hagen
15.00 uur - ‘Tussen kunst en kringloop’ – neem uw spullen mee voor een taxatie door registertaxateur W.P Abbestee