Over ons

Over ons

Stichting kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Door de werkwijze van kringloopbedrijven wordt er direct een besparing gerealiseerd op de CO2 uitstoot, blijkt uit onderzoek gedaan in 2008 door TNO bij een aantal kringloopbedrijven. Er wordt door De Lokatie jaarlijks zo’n 550 ton aan huisraad gerecycled wat direct een besparing oplevert van 550 Kg aan CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan het verwarmen van 165 huizen gedurende 1 jaar.

Naast deze milieu opbrengsten biedt de organisatie werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Rekening houdend met de beperkingen van de deelnemers wordt er gewerkt aan uitbreiding van hun competenties en gezocht naar de benutbare mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom;  “Eruit halen wat erin zit. “

Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie is in 1996 opgericht vanuit de samenwerkende GGZ instellingen In Amsterdam als een Sociale Firma. Een sociale Firma kent naast de economische belangen als bedrijfscontinuering ook sociale doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid. Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie heeft haar bestaansrecht bewezen de afgelopen jaren als kringloopbedrijf maar ook als werkgelegenheidsbedrijf.

Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht met de volgende doelstellingen welke nog steeds actueel zijn maar waarbij de nadruk in de laatste jaren meer is gaan liggen op mensontwikkeling in plaats van het product ”Kringloop”:

  • de exploitatie van een economisch rendabel kringloopbedrijf;
  • het stimuleren van hergebruik van grondstoffen en producten van huishoudelijke aard;
  • het scheppen van structurele arbeidsplaatsen voor met name personen met een psychiatrisch verleden;
  • de scholing en vorming van deze personen gericht op het zo goed mogelijk functioneren in het bedrijfsleven;
  • het stimuleren van een milieubewuste mentaliteit van de bewoners van de stadsdelen Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer, Zeeburg, Noord en de gemeenten Ouder-Amstel en Diemen
000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.