Over ons

Medewerkers

Artikel uit www.part020.nl/jekuntmeer, geschreven door Anne van der Linden

In een grote loods in Amsterdam Noord bevindt zich één van de twee winkels met magazijn van Kringloopbedrijf 'De Lokatie'. Achter de kassa staat Oreesja. Ze is 25 jaar en werkt inmiddels bijna twee jaar bij 'De Lokatie'. Haar werk achter da kassa wisselt ze af met het sorteren van kleding in het magazijn. "Daar selecteer ik broeken, jurken, T-shirts, hemden en truien op kwaliteit", vertelt ze niet zonder trots.
Oreesja is geboren in Nederland en van Surinaamse afkomst. Tijdens haar middelbare schooltijd volgde zij een zorgopleiding op MBO-niveau. Maar ze werd ziek, zodanig zelfs dat ze werd opgenomen in een kliniek. "Ik voelde me thuis niet gewaardeerd. Ze hadden geen begrip voor de manier waarop ik leefde en mijn tijd doorbracht. Toen ik jong was dacht ik dat ik een goede baan zou krijgen en een man en een eigen huis. Door de problemen thuis en door mijn ziekte is dat helaas tot nu toe anders gelopen. Ik ben nog steeds bij het RIAGG en leef in een begeleide woongroep van HVO-Querido. Daar attendeerde mijn trajectbegeleider mij op 'De Lokatie'."

Volgens haar begeleidster bij 'De Lokatie' is Oreesja in de twee jaar dat ze er nu werkt zichtbaar gegroeid. Alleen mensen die goed functioneren mogen daar achter de kassa. Dat is per slot van rekening niet alleen een kwestie van afrekenen, maar ook van klanten te woord staan en het beoordelen van de waarde van de artikelen. Oreesja: "Achter de kassa staan vind ik leuk werk, maar boven tussen de kleding voel ik me ook prima. Dat is relatief licht werk, praktisch en rustiger dan achter de kassa. Soms zitten er hele mooie dingen tussen. Dure merkkleding herken ik wel, hoor. En nadat de kleding geprijsd is, hang ik de spullen op in de winkel." Of er voor haarzelf wel eens iets tussen zit? "Nee. Van het geld dat ik hier verdien, koop ik andere leuke dingen." En een betaalde baan? "Daar ben ik voorlopig nog even niet aan toe", zegt Oreesja. "Het gaat nu goed met me. Zwaarder werk dan dit is misschien iets voor later."

 

Veelzijdig werk bij de Lokatie

(uit: je kunt meer september 2010)

Kringloopbedrijf De Lokatie is een sociale firma waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen verrichten. Jobcoaches staan klaar om de medewerkers door motiverende begeleiding te ondersteunen bij het laden, lossen, sorteren, repareren, prijzen, etaleren en verkopen van tweedehands goederen.

Shirley is één van de 95 medewerkers bij De Lokatie. 
"ik was ruim 3 jaar werkloos toen mij klantmanager van DWI mij attendeerde op dit bedrijf. Sinds november 2009 werk ik ik hier nu 16 uur per week met veel plezier. Ik ben begonnen op de speelgoedafdeling waar ik spulletjes uitzocht en prijsde. Nu zit ik veel op de kledingafdeling en mag ook al af en toe achter de kassa. Daar krijg ik aparte training voor. Ik vind het heel afwisselend werk. Ik heb leuke collega's en je leert omgaan met klanten."

000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.