Nieuws

lokatie in beeld

Door de prestaties van Guus Hiddink met zijn Zuid Koreaans team, was Nederland regelmatig in het nieuws. Een landelijk TV netwerk heeft in 2003 een aantal items gefilmd over Nederland voor een ontbijtshow.  Natuurlijk werden als onderwerp Guus Hiddink, de molens en de bloembollen gefilmd maar ook het kringloopbedrijf werd als onderwerp in beeld gebracht.
Hier kunt u een deel van de uitzending zien, het orgineel duurt bijna 20 minuten

 

Zuid-Korea (bron wikipedia)

Op 1 januari 2001 werd Hiddink bondscoach van Zuid-Korea. Zuid-Korea was als één van de twee gastlanden direct geplaatst voor het WK van 2002. Hiddink kreeg wat hij wilde van de Zuid-Koreaanse bond: de spelers werden uit de competitie gehaald en Hiddink kreeg een budget voor trainingskampen en oefenwedstrijden tegen topteams. Zijn aanpak lukte, want op het Wereldkampioenschap voetbal 2002 slaagde Hiddink er tot verrassing van velen in om met Zuid-Korea de halve finale te halen. Daarin werd verloren van Duitsland. Ook de wedstrijd om de derde en de vierde plaats, tegen Turkije, werd verloren. Desondanks was de 4e plaats een uitstekend resultaat. Deze prestatie maakte hem in Zuid-Korea bijzonder populair en in zijn geboorteplaats Varsseveld werd een Guuseum ingericht, waar veel Zuid-Koreanen naar toe kwamen. In Gwangju werd het Gwangju World Cup Stadium omgedoopt in het Guus Hiddinkstadion. De prestatie met het Zuid-Koreaans elftal leverde Hiddink de titel Nederlands Sportcoach van het Jaar op.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1zEH8RMrA0U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>