Over ons

Ze kunnen mijn geintjes wel waarderen

Hij woont sinds een maand op zichzelf en heeft de ambitie om straks meer geld te verdienen. Sam Goudberg (21) uit Amsterdam-Noord werkt in het magazijn van kringloopwinkel De Lokatie.

Bekijk hier het volledige interview met Sam Goudberg

Werken is een sociaal iets

Carlos Orozco (45) is vaste kracht in het magazijn van kringloopwinkel De Lokatie. Openhartig vertelt hij over zijn leven en werk. Zijn belangrijkste boodschap aan lezers van MUG: ‘Wees welkom in de kringloopwinkel!’

Lees hier het volledige interview met Carlos Orozco

Ik ben weer onder de mensen

Toen haar kinderen nog klein waren, shopte Donna Jansen al bij een tweedehands kledingzaak waar ze de mooiste items scoorde. Nu werkt ze bij kringloopwinkel De Lokatie in Oost, tegenover het OLVG waar ze 60 jaar geleden werd geboren. “Terug naar mijn roots.”

Lees hier het volledige interview van Donna Jansen

Ik babbel met iedereen

Petra Berenschot (52) was barkeepster in een kroeg op de Amsterdamse wallen. Tot corona. Nu werkt ze in kringloopwinkel De Lokatie. Ze lacht: “Het is gevaarlijker om hier binnen te komen. Je ziet altijd wel wat leuks om te kopen.”

Lees hier het volledige interview van Petra Berenschot

Cocky geniet van winkeltje spelen

Een werkdag bij kringloopwinkel De Lokatie aan de Distelweg 85 begint voor Cocky Poel (60) altijd bij de boekenkasten. Ze lacht: “Ik zet eerst alle boeken recht. Dat poremt toch veel beter?’’ De rest van de dag vliegt voorbij, vertelt ze.

Lees hier het volledige interview met Cocky Poel

Mensen met bagage zijn uniek

Han Bot is werkbegeleider bij kringloopwinkel De Lokatie. “Het is mooi om te zien hoe mensen langzamerhand zichzelf durven te zijn.”

Lees hier het volledige interview met Han Bot

250e Beschut Werker heeft z'n plek

De lach verdwijnt niet van zijn gezicht als Tim Broeckart (30) vertelt over zijn baan bij kringloopwinkel De Lokatie. “Ik hoop tot aan mijn pensioen hier te blijven.”

Lees hier het volledige interview met Tim Broeckart

Transport vind ik nog steeds het leukst

Kringloopwinkel De Lokatie heeft een eigen transportdienst. Ole van Stam (21) is een van de sterke jongens die zware spullen bezorgen of ophalen bij mensen thuis.

Lees hier het volledige interview met Ole van Stam

Administratie en receptie passen beter bij me dan de kassa

Wie spullen wil laten ophalen door kringloopwinkel De Lokatie of juist een nieuwe aankoop thuis wil laten bezorgen, krijgt vanzelf te maken met Cathelijn de Buisonjé (51). Zij regelt alle afspraken tot in de puntjes.

Lees hier het volledige interview met Cathelijn de Buisonjé