Nieuws

Nationale Kringloopdag 2012

Recordinzameling

De NKD 2012 gaat twee weken voorafgaand aan 6 oktober met verschillende acties bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. En jong en oud helpt mee!

<link fileadmin pdf kavellijst_2012.pdf _blank download file>Kijk hier voor de veiling lijst

Speciaal voor de jonge kringlopers onder ons is er een unieke boekenruilactie. Kinderen kunnen bij een deelnemende kringloopwinkel in de buurt hun eigen boek ruilen voor een ander leuk boek. Een actie speciaal in het kader van de Kinderboekenweek, waar de Nationale Kringloopdag middenin valt.

Dames en heren kunnen verborgen schatten in kringloopwinkels uit het hele land in de online veilingkast vinden. Bied op je favoriete schat en pas op dat je niet overboden wordt! En belangrijk: iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk spullen te brengen naar de regionale kringloopwinkels. Doe je dat voorafgaand aan 6 oktober dan maak je zelfs kans op mooie prijzen in de Kringlot loterij op de NKD! 

Schakel tussen gebruik en hergebruik
Vintage en retro zijn helemaal hot en dat merken de bij de BKN aangesloten kringloopwinkels ook steeds meer. Hergebruik van goederen en materialen is niet alleen hip, maar helpt ook de wereldwijde afvalberg te verkleinen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. De kringloopbranche vormt een belangrijke schakel tussen gebruik en hergebruik.

Programma 6 oktober, Distelweg 85 Amsterdam Noord

10.30 uur: Tussen kunst & Kringloop door W.P Abbestee
Wie altijd heeft willen weten of dat speciale schilderijtje van de rommelmarkt of de zilveren ketting van oma iets waard is, vraagt het op 6 oktober aan de taxateur. Tijdens ‘Tussen Kunst en Kringloop’ is iedereen welkom met z’n meest bijzondere spullen van thuis voor taxatie.

15.00 uur: Veiling van bijzondere Vintage spullen door Marc Stakenburg
De meest uiteenlopende en verrassende spullen komen tijdens de veiling onder de hamer. Dit jaar staat de veiling in het teken van Vintage. De radiopresentator Marc Stakenburg, woonachtig in Amsterdam Noord, zal op zijn eigen wijze als veilingmeester optreden. <link fileadmin pdf kavellijst_2012.pdf _blank download file>Zie via bijgaande link voor de kavellijst. Het is mogelijk alvast een bod per email te doen. Als deze wordt overboden gaat deze naar de hoogste bieder, blijft het bod tijdens de veiling lager dan geldt de laatst geboden prijs op de veiling

 10.00 – 17.00 uur: De gehele dag:
*Frisbee Clinic voor jong en oud. Deze wordt gegeven Fred Frisbee e.a., organisator van het grootste frisbeetoernooi van Europa, de Windmill Windup.
*Knuffels maken van oude dekens, door Broedstraten
*Blik achter de schermen in de magazijnen
*Boekenruilactie voor kinderen,
i.s.m. de kinderboekenweek
*Kringlot-Loterij