Nieuws

Second hand Stories

Danielle van Vree is beeldend kunstenaar en werkt en woont in Amsterdam. Zij maakt films en performances en heeft een achtergrond in zowel theater als beeldende kunst. Sinds 2002 is haar werk tentoongesteld in binnen- en buitenland. Haar laatste film Legacy is gemaakt voor kunstenfestival Watou 2022 (België). Een film over beelden en woorden die bewaard zijn gebleven in het geheugen van Watou.

Danielle werkt vanuit de thema’s tijd, aanwezigheid en ruimte, waarbinnen ze de relatie tot de ander onderzoekt en de verhalen die wij daarin delen. Haar benadering is fysiek en filosofisch. Wie ben je als er geen ander is?  Hoe verhouden wij onszelf tot de ander? Wat betekenen verhalen voor ons?  Het verlangen om haarzelf met die ander te verbinden is de motivatie van waaruit zij werkt. Haar werk verbeeldt de mogelijkheid/ onmogelijkheid tot contact met de ander en tevens onze beperkingen daarin.

 

http://www.daniellevanvree.nl/

 

Second Hand Stories (2022) is een korte film van 25 minuten over onze relatie tot de ander en de patronen die wij als mens hierbinnen ontwikkelen. Rituelen die we gebruiken om ons leven mee vorm te geven of patronen waar we in vastlopen en die tot stilstand leiden. De film is gesitueerd in een kringloopwinkel. Een plek vol objecten; stukjes leven die zijn achtergelaten door hun eigenaren. In de nacht ontwaren we flarden van verhalen die door ons allen geleefd zouden kunnen zijn.

 

met: René van ’t Hof, Irene Schaltegger, Huug van Tienhoven, Paul van der Laan, Danielle van Vree, Hidde Aans-Verkade, Zoë Demoustier, Lana van Vree

 

regie: Danielle van Vree, camera: Victor Horstink, sound design: Vladimir Rakic,

edit: Ania Harre

 

De film is tijdens vier avonden/nachten opgenomen in Kringloopwinkel de Locatie aan de Distelweg in Amsterdam, waar de filmsets gebouwd konden worden van de spullen die op dat moment aanwezig waren.

De film is te zien in de winkel tijdens openingstijden van 25 november t/m 3 december.
We organiseren een AfterCoronaHernieuwde première op zaterdag 26 november 2022. De film wordt dan getoond op groot doek. Aanvang 20 uur eind 22 uur. (de winkel is dan ook geopend.)

Aanmelden via online[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]delokatie.org

Second Hand Stories is in juni 2022 in première gegaan in het EYE tijdens Cinedans.

 

Trailler:

https://vimeo.com/758264438/eb87db3a63