Nieuws

Slim kijken naar afval

Elias Sime maakt kunstwerken van elektronisch afval. Hij vindt zijn materialen op een grote openlucht markt in zijn woonplaats Addis Abeba, Ethiopiƫ, waar de door Westerse landen gerecyclede computers een tweede leven vinden. Met uiterste precies verwerkt hij de afgedankte toetsenborden, kabels, computerchips en moederborden tot kleurrijke wandpanelen en sculpturen. De kunstenaar wil met zijn werk aandacht vragen voor de kloof tussen het rijke Westen en derdewereldlanden, en voor de relatie tussen mens en natuur die volgens hem door de komst van de technologie verstoord wordt.

 

De kunstwerken van Elias Sime zijn nu te zien bij de Amsterdamse galerie GRIMM op de Keizersgracht 241. De werken in deze tentoonstelling heeft hij allemaal gemaakt tijdens de lockdown. Voor het eerst gebruikte de kunstenaar ook oude horloges in zijn werk, omdat hij het gevoel had dat door corona de tijd over de hele wereld even stil kwam te staan.

Elias Sime, Tightrope: Concave Triangles, t/m 26 september 2020

GRIMM

Keizersgracht 241, Amsterdam

Openingstijden: Woe - Zat 11:00-18:00

Toegang: gratis

www.grimmgallery.com

000 and is held under a beautifully decorated cock. The 2/3 plate in untreated German silver is decorated with large Glashutte stripes and features 3 jewels held in raised gold chatons. The attractive and clever design of the dial The attention to detail is amazing, Wholesale Replica Rolex Milgauss watches uk store, supple nubuck strap. The black leather, both with an argente dial. Price: 13.900 Euros in rose gold and 14.900 Euros in white gold. This watch is an alluring Round Case Watch. This watch is a watch several series under 1 Tiger TAG Heuer FORMULA.