Nieuws

Stage bedrijf van het jaar

Persbericht roc op maat  


ROC Op Maat zet stagebedrijven in het zonnetje
 
Afgelopen woensdag is wederom de stagebegeleider en het stagebedrijf van het jaar uitgeroepen door ROC Op Maat. ROC Op Maat doet dit jaarlijks om alle stagebedrijven te bedanken voor hun bijdrage aan het onderwijs van hun leerlingen.  Het ROC Op Maat vindt het belangrijk om deze bedrijven en mensen in het zonnetje te zetten vanwege hun inzet en betrokkenheid bij de leerlingen, die toch meer dan gemiddeld aandacht en begeleiding nodig hebben. De winnaars mogen zich een heel jaar lang het stagebedrijf en de stagebegeleider van het jaar noemen.
 
Onderscheiding voor stagebedrijven
De stagecoördinatoren van de school hebben het initiatief genomen om deze onderscheiding in het leven te roepen. De bedrijven die samenwerken met ROC Op Maat hebben meer dan gemiddeld in huis om de leerlingen van dit type onderwijs te begeleiden. “We zijn erg blij met de huidige samenwerking met onze stagebedrijven. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat zij in het zonnetje gezet worden”, aldus stagecoördinator Koos Oudhuis. “Zonder deze stagebedrijven is dit soort onderwijs niet mogelijk. Voor veel van onze leerlingen is het de eerste kans om zich te ontwikkelen tot een volwaardige werknemer.” Het belang van stages werd ook onderschreven door gastspreker Semih Eski van CNV Jongeren: “Goede stages zijn cruciaal voor de ontwikkeling van jongeren, maar tevens cruciaal voor werkgevers. Vandaag goed opleiden en de fijne kneepjes van het vak leren aan deze jongeren betekent investeren in de werknemers van morgen”.  
 
Stagebedrijf en stagebegeleider van het jaar
De bedrijven bieden diverse stageplekken aan binnen het opleidingsaanbod van ROC Op Maat, zoals Sport en Recreatie, Zorg en Welzijn, Horeca, Techniek en Economie. De winnaars van dit jaar zijn gekozen uit drie genomineerden. De stagebegeleider van dit jaar is geworden Conny de Bey van woonzorgcentrum De Venser behorend bij zorginstelling Amstelring. Conny werd geroemd vanwege haar serieuze instelling en begeleiding van de leerlingen. De prijs voor het stagebedrijf van het jaar is gegaan naar Kringloopbedrijf De Lokatie. Zij werden tevens geroemd om hun begeleiding van de leerlingen en de goede samenwerking met de school. De prijswinnaars kregen hun trofee uit handen van de winnaars van vorig jaar. De feestelijke afsluiting was een barbecue in geheel tropische sferen. Voor meer informatie en foto’s van de dag zie: www.rocopmaat.nl.