Nieuws

Ware Noorden lichtroute

Het Ware Noorden plaatst een spotlight op lokale makers uit Noord, een stadsdeel wat van oudsher bekend staat om haar makersgemeenschap. Voor de lichtroute zijn zeven makers uitgenodigd om aan de slag te gaan op het terrein van De Ceuvel. De vijf lichtinstallaties en de performance die hieruit zijn voortgekomen, zijn van 11 maart t/m 30 april te bewonderen tijdens Ware Noorden Lichtroute. 

Ware Noorden Lichtroute is een initiatief van De Ceuvel en Made Up North met bijdragen van de projecten Atelier en Centrinno van Waag. De partijen hebben de handen ineen geslagen om zo een gratis toegankelijke kunstroute voor de buurt mogelijk te maken.

FEESTELIJKE OPENING
11 maart om 19:30 uur wordt Ware Noorden Lichtroute feestelijk geopend. Kom langs, proost op de heropening van de cultuur en laat je meenemen door de makers langs hun werk.

19:30 Openingsspeech
19:45 Performance
19:45 – 20:30 Rondleiding door de makers

DE MAKERS
Naald en Hamer
Rik Hermandes
Yi Wang & Irene Ruigrok 
Sem Schreuder
Mandela Kids & Isa Grutter

WORKSHOP VUURVLIEGJES MAKEN
Om ook de makers van de toekomst te inspireren vinden er gratis workshops voor kinderen vanaf 10 jaar plaats. Zij gaan samen met ontwerper en uitvinder Eibert Draisma op twee zaterdagen vuurvliegjes maken die de elke nacht de stad verlichten. De workshops worden georganiseerd door Waag vanuit de Europese projecten Centrinno en Atelier. 

Zaterdag 12 maart bij De Ceuvel, Korte Papaverweg 4
Zaterdag 9 april bij Werkplaats Eibert Draisma, NDSM-Plein 133

WANDEL MEE DOOR DE STAD VAN DE TOEKOMST
Tijdens Ware Noorden Lichtfestival kun je met deze wandeling een kijkje nemen bij inspirerende voorbeelden uit Amsterdam-Noord om de stad circulair te maken. Veel organisaties, groepen én individuen zijn al bezig hun steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door te recyclen, te vergroenen, zelf producten te maken of duurzame energie op te wekken. Met een wandelkaart en interactieve vragenkaartjes, af te halen bij Café de Ceuvel, krijg je een inkijk op de plekken waar deze toekomst al gemaakt wordt en kun je het gesprek aangaan met je wandelpartner. 

De wandeling is individueel af te leggen maar op zaterdag 12 maart en 9 april wandel je vanaf 14:00 uur bij de Café de Ceuvel mee met de groepswandeling, dan gaan we met een expert op pad en gaan we verder in op thema’s van duurzaam maken en energie in de stad.

Meld je hier aan voor de groepswandeling!

PRAKTISCH
– Ware Noorden Lichtroute is gratis toegankelijk
– Geopend van 11 maart tot 30 april
– Iedere dinsdag t/m zondag vanaf 19.30 tot 22:00 uur s’avonds
– Locatie: Korte Papaverweg 4, De Ceuvel, Amsterdam-Noord
Facebook event