Over ons

Jaarverslag 2018

De Lokatie Sociaal en maximaal circulair

Ruim 200.000 klanten bezochten het afgelopen jaar de drie winkels van De Lokatie. Bijzondere vondsten, onverwachte ontdekkingen of alledaagse gebruiksvoorwerpen, altijd tegen een aantrekkelijke prijs. Dat alles is mogelijk door de geweldige inzet van onze bijna 100 medewerkers. Samen vormen onze medewerkers de organisatie. Het gaat goed met De Lokatie. De omzet groeit ieder jaar. Het stelt ons in staat meer mensen een werkplek te bieden en nieuwe initiatieven te ontplooien op het terrein van de circulaire economie. Er zijn ook zorgen. De vastgoedmarkt in Amsterdam is oververhit. Daardoor is het moeilijk winkel- en opslagruimte tegen een betaalbare prijs te vinden, waarmee het voortbestaan van sociale firma’s in gevaar komt. Om het voortbestaan van deze firma’s te waarborgen is het essentieel dat een gedeelte van de winkel- en bedrijfruimten wordt aangewezen als maatschappelijk vastgoed.

Voor onze tienduizenden klanten zijn onze winkels een vindplek van bijzondere spullen, voor onze medewerkers zijn onze gebouwen vaak veel meer: een thuis, waar je collega’s en vrienden ontmoet, waar een aantal van je problemen ‘in het voorbijgaan’ wordt opgelost. Voor veel van onze medewerkers geldt: My home is my castle.

Muntenman

We hebben het afgelopen jaar ongeveer 50 kilo aan buitenlandsemunten en tientallen biljetten verzameld voor de Muntenman. Met vrijwilligers is alles geteld. Het heeft het mooie bedrag van E530,- opgeleverd. Dit bedrag is besteed aan: de kinderboerderijen de Buiktuin en Diereneiland in Noord, projecten in Brasil, Ghana en India, vluchtelingen op Lesbos en via Giro 555 de slachtoffers van de aardbeving/tsunami op Sulawesi.

*Spaartip!

Spaar je buitenlandse munten of guldens voor de Muntenman en help daarmee anderen aan onderdak. Je kunt je droomkasteel legen bij een van onze winkels.

Download hier het jaarverslag zelfbouw-kasteel » 

Neem contact op met info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]delokatie.org als u een exemplaar wilt ontvangen.